x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Examen cu măşti

Examen cu măşti

de Magda Marincovici    |    16 Noi 2009   •   00:00
Examen cu măşti
Sursa foto: Radu Tuta/Agerpres



De la 15 noiembrie până la 15 decembrie se derulează examenul de rezidenţiat, la care s-au înscris 5.063 de candidaţi pentru 2.985 de locuri scoase la concurs de Ministerul Sănătăţii.

Pentru a preveni răspândirea gripei A au fost distribuite 8.000 de măşti de protecţie şi instalate dozatoare cu substanţe dezinfectante pentru mâini.

4.454 de medici au ales să concureze pentru 2.670 de locuri şi posturi scoase la concurs pentru domeniul medicină, alţi 500 pentru 218 posturi şi locuri de medicină dentară şi încă 109 candidaţi au optat pentru 97 de locuri în domeniul farmacie. "Practic, examenul de rezidenţiat din acest an se va încheia la 15 decembrie, după repartiţia candidaţilor în spitale, pentru ca aceştia să poată fi angajaţi începând cu data de 1 ianuarie", a explicat prof. dr Florian Popa, preşedintele Comisiei de rezidenţiat 2009.

Ieri a avut loc examenul constând într-un test-grilă cu 200 de întrebări pentru care studenţii au avut la dispoziţie patru ore. Anul acesta, punctajul minim de promovare reprezintă 50% din punctajul maxim realizat la testul-grilă.


ALEGEREA POSTULUI PRIN TELECONFERINŢĂ

La finalizarea concursului, după soluţionarea contestaţiilor, Centrul de perfecţionare va organiza, prin teleconferinţă, în două zile consecutive, sesiunea de alegere a postului sau a locului în specialitate şi a centrelor de pregătire. Opiniile în privinţa metodei de alegere a postului prin teleconferinţă sunt împărţite.

Totuşi, prof. dr Florian Popa a declarat că: "Asta este. Nu avem ce să le facem celor nemulţumiţi. Pentru a evita aglo­meraţia, de anul acesta s-a decis ca teleconferinţa să ţină două zile, ceea ce înseamnă un program normal de opt ore". În timpul examenului de rezidenţiat, Ministerul Sănătăţii a luat măsuri de prevenire a gripei A, distribuind 8.000 de măşti de protecţie şi instalând dozatoare cu substanţe dezinfectante pentru mâini.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă