x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Exercitiu pentru alungarea depresiei

Exercitiu pentru alungarea depresiei

17 Dec 2004   •   00:00

Maestrii tibetani, chinezi si indieni au considerat respiratia ca principala sursa de viata, au denumit-o "qi" si au pus la punct diverse tehnici respiratorii pentru intarirea sau recuperarea sanatatii.

FLORIN CONDURATEANU - Pulsul sanatatii

Acesti specialisti in prelungirea vietii au constatat insa ca se poate trai o vreme destul de lunga si fara respiratie, asa ca o concluzie si-a facut loc: exista si o alta sursa de energie care sustine viata, numita de ei energie subtila vitala si simbolizata tot cu insemnul "qi". Arta manipularii acestui "qi", denumita de chinezi "Qigong" si pronuntata "cikung", constituie calea de a controla permanent procesele de prevenire a imbolnavirilor prin intensificarea trecerii energiei vitale prin corp. O parte din energia care ne parcurge este folosita de mecanismul propriu pentru a asigura protectia impotriva invaziei de energie patogena. Una dintre importantele organizatii de profil se afla la San Francisco, se numeste Federatia Mondiala de Qigong si are opt mari maestri, sapte chinezi si unul roman, Adrian Florea. Romanul nostru este presedinte si director general al Fundatiei Romane Qitaky. El a creat stilul Qitaky adaptat la caracteristicile europenilor, stil care produce in scurt timp o reechilibrare psihica a persoanelor cazute prada depresiilor.

Sute de depresii au fost rezolvate cu metoda lui Adrian Florea in 2-4 saptamani. Iata un exercitiu de meditatie propus de Adrian Florea pentru lupta cu starea depresiva. El se practica zilnic timp de 10 minute. Intre orele 23:00-1:00. Intai se adopta urmatoarea pozitie: pe marginea scaunului astfel incat 2/3 din lungimea de la fese la genunchi sa fie suspendata, cu genunchii si talpile distantate la o latime de solduri, cu spatele drept, nesprijinit de spatar, cu barbia usor retrasa in piept si cu palmele asezate pe genunchi cu fata in sus.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă