x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Experiment - Tratament inedit impotriva turbarii

Experiment - Tratament inedit impotriva turbarii

de Steluta Indrei    |    14 Iul 2005   •   00:00
Experiment - Tratament inedit impotriva turbarii

Pentru prima data, un tratament inedit a fost testat cu succes pe o adolescenta infectata cu virusul turbarii, in stadiu fatal. In lume au fost raportati doar 5 supravietuitori diagnosticati cu turbare, dar si acestia au fost vaccinati inainte de aparitia simptomelor.

RABIE. Recent, un tratament experimental a fost aplicat unei fete de 15 ani contaminate cu rabie, la o luna dupa ce a fost muscata de un liliac. Fata nu a beneficiat de vaccinare antirabica. Dupa o luna, adolescenta prezenta simptomele turbarii: oboseala, paralizie a mainilor, tulburari vizuale, nervozitate, tremuraturi, greturi, varsaturi, saliva si avea dificultati de inghitire.
Cu consimtamantul parintilor, echipa medicala a apelat la un tratament inedit, constand in protejarea creierului, timp in care sistemul imunitar actioneaza si elimina virusul. Pentru aceasta, medicii i-au provocat o coma farmacologica, in scopul reducerii metabolismului cerebral. De asemenea, i-au administrat doua antirabice. Treptat, paralizia a cedat si anticorpii antirabici s-au inmultit. In prezent, fata merge la scoala, dar prezinta tulburari de vorbire, de coordonare si mers instabil.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă