x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Faceti dragoste o zi da, o zi nu

Faceti dragoste o zi da, o zi nu

16 Oct 2004   •   00:00

Sexul e considerat un sport ca oricare altul, care este avantajos sanatatii noastre. Sustinatorii acestei teorii zic sa ne iubim cat mai des. Adica o zi da, o zi nu. Adversarii acestui ritm alert spun ca prea mult sex e periculos.

MAGDA MARINCOVICI

Ati renuntat de mult la tigari. Nici de alcool nu mai sunteti atat de pasionat si zilnic va preocupati sa mancati cat mai echilibrat din punct de vedere nutritiv si calitativ. Sunt masuri simple, de stil de viata care va ajuta sa preveniti riscul unor crize cardiace sau a unui atac cerebral. De asemenea, va intareste sistemul osos si amelioreaza circulatia sangvina.

FRECVENTA. Dar la fel de importanta pentru starea dumneavoastra de sanatate este frecventa cu care faceti sex. Potrivit specialistilor, un ritm de trei ori pe saptamana este bun, dar si mai bun este de patru ori. Nu intamplator se spune ca si sexul e un sport de care trebuie sa profitam in folosul sanatatii. In aceasta privinta, cercetatorii americani nu mai au nici un dubiu. Ei sunt convinsi ca sexul este echivalent cu sportul din punct de vedere al beneficiilor asupra sanatatii. Facand dragoste de cel putin trei-patru ori pe saptamana, veti diminua la jumatate riscul unei crize cardiace sau a unui atac cerebral.

STUDIU. Profesorul Shah Ebrahim din Tara Galilor a coordonat un studiu realizat pe 2.400 de barbati, locuitori ai orasului Caerphilly. Acest studiu urmareste sa aduca dovezi privind legatura existenta intre practicarea sistematica a exercitiilor fizice si prevenirea bolilor cardiovasculare. Echipa medicala condusa de profesorul Ebrahim i-a chestionat pe participantii la studiu asupra frecventei saptamanale a raporturilor sexuale. Barbatii care au cel putin trei ejaculari pe saptamana de-a lungul a zece ani prezinta un risc mult mai redus de a avea probleme cardiace.

Cercetatorii japonezi sustin la randul lor ca sexul reuseste sa previna unele cancere. Cu cat creste frecventa ejacularilor, cu atat scade riscul de cancer de prostata. Evident ca exista si reversul medaliei. Sa nu neglijam pericolul decesului in timpul orgasmului, zic cei potrivinci ideii de sex si sanatate. Si in sprijinul acestei pozitii, ei readuc in actualitate presedintele francez Felix Faure, mort in 1899, la Elisee, in bratele amantei…

AVANTAJOS, DAR PROTEJAT

Specialistul nostru, doctorul Daniel Popescu, nu exclude avantajele pe care sexul le-ar putea aduce sanatatii. Dar atrage atentia ca si in-farctul, si infectiile cu transmitere sexuala sunt la fel de periculoase. Asa incat sa facem dragoste, chiar mai des, dar protejat. Caci am putea sa scapam de boli cardiovasculare, dar sa ne alegem cu vreo infectie din cauza sexului neprotejat.
×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă