x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Fibrilaţia de week-end

Fibrilaţia de week-end

de Florin Condurateanu    |    09 Iun 2007   •   00:00

Fibrilaţia este una dintre serioasele tulburări de ritm ale inimii. Cănd fibrilaţia atinge atriile nu este tragedie atăt de mare. Mulţi suferă de fibrilaţii atriale şi duc o viaţă normală.

De altfel, se intămplă ca medicii chiar să ia hotărărea să-i lase pe unii pacienţi in fibrilaţii cănd nu pot scoate inima din acest galop al bătăilor. Pe lăngă medicamentele clasice, cei rămaşi in fibrilaţie permanentă trebuie să inghită şi anticoagulante, pentru ca să evite formarea cheagurilor ce ar putea porni din inimă, infundănd vasele.

Dacă fibrilaţia se petrece insă in ventricule, situaţia este serioasă. Cănd in ventricule contracţiile ating 400-600 pe minut, contracţiile acestea seamănă cu un tremur şi in ventricul se instaurează haosul, iar inima nu mai pompează bine. In astfel de situaţii se foloseşte defibrilatorul, care printr-un şoc electric opreşte inima, ca apoi ea să repornească prin nodul sinosal cu ritm normal.

Există chiar o fibrilaţie atrială denumită de week-end. Cei care incep distracţia de vineri pănă duminica noaptea cu alcool, cafea, măncare multă şi nesomn pot intra in fibrilaţie atrială, ce trebuie rezolvată cu medicamente sau cu un mic şoc electric.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă