O echipa de cercetatori americani sustin ca fructele si legumele proaspete ne protejeaza de tuse si de boli de sezon.
O echipa de cercetatori americani sustin ca, pentru a ne proteja de probleme respiratorii, avem nevoie de fructe si legume proaspete. In schimb, carnea, cerealele, alunele, nucile si alte fructe oleaginoase duc la aparitia tusei. Doctorul Stephanie London de la Institutul National de Sanatate si Mediu din Statele Unite a coordonat un studiu referitor la obiceiurile alimentare ale celor 52.325 de participanti avand varste intre 45 si 74 de ani.
CIOCOLATA
|
Teobromina, substanta prezenta in ciocolata neagra, este capabila sa reduca tusea, a aflat la randul sau profesorul Peter Barnes de la Colegiul Imperial din Londra. El a administrat unor persoane codeina, medicament care calmeaza tusea, dar prezinta efecte secundare, si altora
le-a dat teobromina. Aceasta substanta care are proprietatea de a fi amara face parte din aceeasi familie ca si cafeina. Ceaiul, cafeaua, cacao, cola⦠toate contin teobromina. De aceea sunt recomandate pentru calmarea tusei, dar evident in cantitati moderate.
|
PREVENIRE
|
Potrivit unui studiu efectuat de Institutul de sanatate publica din Franta, consumul de fructe si legume este eficient in prevenirea accidentelor vasculare cerebrale (AVC). Acelasi beneficiu a fost demonstrat si in cazul bolilor de inima. Institutul a analizat toate rezultatele studiilor din perioada 1970-2004 cu privire la legatura dintre AVC si dieta bogata in fructe si legume. Concluzia: "riscul de AVC a fost redus cu 11% pentru fiecare fruct suplimentar consumat zilnic si cu 3% pentru o portie de legume".
|