x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Gripă - Incepe vaccinarea

Gripă - Incepe vaccinarea

de Andrada Floria    |    16 Oct 2007   •   00:00

Campania de vaccinare antigripală gratuită a populaţiei la risc incepe la 22 octombrie şi cuprinde trei etape. In prima fază se va vaccina un milion de persoane.



bCampania de vaccinare antigripală gratuită a populaţiei la risc incepe la 22 octombrie şi cuprinde trei etape. In prima fază se va vaccina un milion de persoane.

Vor avea prioritate copiii cu boli cronice pulmonare sau cardiace, cu astm, cei care au necesitat dispensarizare in ultimul an pentru boli metabolice cronice, boli renale, hemoglobinopatii sau imunosupresie, copiii supuşi terapiei indelungate cu aspirină, persoanele infectate cu HIV şi 75% dintre adulţii cu afecţiuni cronice pulmonare sau cardiovasculare.

Restul, de 25% dintre adulţii cu boli cronice, impreună cu adulţii şi copiii din instituţiile de ocrotire socială şi personalul medical vor fi vaccinaţi in cea de-a doua etapă de vaccinare, care incepe la 5 noiembrie.

Iar in cadrul etapei a treia, de la 26 noiembrie, de vaccinarea antigripală vor beneficia persoane de peste 65 de ani, adulţi dispensarizaţi pentru boli cronice, precum diabetul zaharat, şi pentru boli renale. "Campania se poate prelungi in funcţie de evoluţia epidemiologică, pănă in luna februarie a anului viitor", a arătat dr Florentina Furtunescu, directorul Autorităţii de Sănătate Publică din Ministerul Sănătăţii Publice (MSP). Pentru acest sezon MSP a achiziţionat 3,7 milioane doze vaccin antigripal, cu o treime mai mult decăt anul trecut.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă