x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Gripă nouă/Suspendarea cursurilor, redusă de la şapte zile la una

Gripă nouă/Suspendarea cursurilor, redusă de la şapte zile la una

07 Ian 2010   •   00:00

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel, a anunţat, că începând de săptămâna viitoare, dacă se confirmă o îmbolnăvire cu gripa A/H1N1 într-o clasă, cursurile vor fi suspendate 24 de ore, faţă de şapte zile cum era prevăzut.

"Reamintim inspectoratelor şcolare asupra obligaţiilor pe care cadrele didactice le au de a face triajul epidemiologic la intrarea la cursuri, conform procedurilor transmise de Ministerul Sănătăţii", a spus Adrian Streinu-Cercel, într-o videoconferinţă cu prefecţii şi directorii Direcţiilor de sănătate publică.

Oficialul Ministerului Sănătăţii a subliniat că trebuie continuată susţinut campania de vaccinare în unităţile de învăţământ.
Ministerul Sănătăţii a decis, în 10 septembrie 2009, ca Direcţiile de sănătate publică să suspende, pentru şapte zile, activitatea în unităţile de învăţământ în care se confirmă, prin analize de laborator, trei cazuri de îmbolnăvire cu gripă A/H1N1 în clase diferite ale aceleiaşi instituţii şcolare.

Totodată, Ministerul Sănătăţii a decis atunci ca, în cazul confirmării unei singure îmbolnăviri într-o clasă, autorităţile să dispună închiderea clasei şi izolarea colectivului timp de şapte zile.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă