x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Hering in sos de rosii

Hering in sos de rosii

de Magda Marincovici    |    05 Ian 2007   •   00:00
Hering in sos de rosii

Este un produs dietetic, contine proteine de buna calitate, calciu, acizi grasi omega-3, care previn bolile cardiovasculare. Acest hering in sos de tomate este un aliment valoros, recomandat de specialisti in orice dieta.

CE MANCAM, CE BEM
Ingrediente: fileuri de hering oparit in aburi, sos de tomate (concentrat de rosii, ulei vegetal, zahar, legume, faina de grau, otet, condimente), sare.

"Eticheta nutritionala a produsului indica o densitate calorica moderata (160,9 kcal/671,7 Kj/100g), proteine - 13 grame, glucide - 4,6 grame, lipide - 9,7 grame. Modul de preparare a produsului, prin fierbere in aburi, asigura pastrarea in proportie mare a nutrientilor", ne asigura specialistul nostru, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Heringul este o specie de peste cu o carne dietetica si inalta valoare biologica. Calitatea produsului e sporita si de sosul de tomate, care contine licopen, substanta biologic activa in prevenirea unor forme de cancer. De asemenea, grasimile continute in fileurile de hering sunt de calitate superioara, din categoria acizilor grasi esentiali cu lant lung de tipul omega-3, activi in prevenirea bolilor cardiovasculare, spune prof. dr. Mencinicopschi.

CONCLUZIE. Este un produs alimentar valoros, ce trebuie introdus in dietele diversificate, pentru aportul de proteina animala de buna calitate, calciu cu inalta biodisponibilitate, acizi grasi esentiali omega-3. Nu poate fi consumat de suferinzii de celiachie, deoarece contine o sursa de gluten.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă