x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Imbatraneste umarul?

Imbatraneste umarul?

01 Dec 2004   •   00:00

Profesor doctor Adriana Nica, sefa de catedra recuperare medicala din Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila", explica durerile de umar. In cazul durerilor in umarul stang trebuie extinse investigatiile, fiindca dureri in umarul stang dau si infarctul, un accident vascular, cancerul de plaman sau de vezica urinara.

Pulsul medicinei - FLORIN CONDURATEANU

Imbatraneste umarul? Exista totusi o diferenta intre modificarile degenerative aparute in sold si genunchi, adica in coxartroza si gonartroza si transformarile din umar. Transformarile degenerative in sold si genunchi apar din cauza presiunii (soldul si genunchii suporta greutatea corpului), in timp ce modificarile degenerative in umar sunt cauzate de solicitarile prin intindere (se cara greutati cu mana si se ajunge la periartrita scapulo-umerala, in aceasta afectiune sunt implicate toate structurile umarului, inclusiv cele moi).

Dupa un accident vascular, cand mana ramane moale, ea trage in jos umarul si apare umarul dureros. Mana trebuie sustinuta fie cu cealalta mana, fie trebuie agatata intr-o esarfa. Cand ai umarul dureros este bine sa ridici cotul pe niste carti ca sa lucreze structurile umarului in timp ce scrii.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă