Implantul de stent, cea mai eficientă procedură în caz de infarct, se efectuează rar, deoarece Ministerul Sănătăţii nu a alocat suficiente fonduri pentru intervenţiile de specialitate. Depindem foarte mult de fondurile, care încă nu au venit la spitale", a declarat doctorul Dan Deleanu, preşedintele Societăţii Române de Cardiologie, în cadrul Conferinţei Naţionale de Cardiologie de la Tg. Mureş. Aceasta poate fi una dintre explicaţiile numărului mare de decese din cauza infarctului.
În România există doar 10 centre unde se realizează această intervenţie, în timp ce în Ungaria există 16 centre. În Ungaria, se realizează 20.000 de intervenţii, în Bulgaria, 13.000, iar în România doar 7.000 de bolnavi beneficiază, anual, de un stent.
Cardiologii atrag atenţia că procedura de implantare a stentului cu tratamentul aferent, costă mai puţin comparativ cu tratamentul convenţional. Doctorul Benedek Imre, directorul Clinicii de Cardiologie din Tg. Mureş, susţine că implantul de stent costă 1.500-2.000 de euro, în timp ce tratamentul clasic, cu trombolitic, costă 6.000 de euro.