x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Indonezia - Victimele, in crestere

Indonezia - Victimele, in crestere

de Steluta Indrei    |    30 Sep 2005   •   00:00

Cel putin 57 de persoane din Indonezia sunt suspectate a fi contractat gripa aviara, unde virusul a provocat deja sase decese, au anuntat autoritatile sanitare. Printre cele mai recente victime ale gripei aviare se numara 20 de pacienti tratati in prezent la Spitalul de Boli Infectioase Sulianti Saroso (Jakarta). Testele salivare si sangvine efectuate tuturor pacientilor au relevat contaminarea cu virusul gripei aviare, dar pentru confirmare sunt trimise esantioane si la Hong Kong.

Indonezia va primi astazi o rezerva de 20.000 de doze de oseltamivir, un medicament antiviral achizitionat de inca 30 de state in scopul prevenirii gripei aviare. Potrivit epidemiologilor, acest antiviral permite reducerea mortalitatii cu 30% in cazul unei eventuale epidemii de gripa aviara.

INGRIJORARE. Organizatia Mondiala a Sanatatii si Agentia ONU pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) si-au exprimat ingrijorarea cu privire la progresia gripei aviare in Indonezia si au solicitat autoritatilor de la Jakarta sa imbunatateasca strategia de lupta contra epidemiei. Aceleasi recomandari au fost facute si Malaieziei, puternic afectata de gripa aviara in urma unui import de pasari din Thailanda. Ministerul malaiezian al Sanatatii va stoca la randul sau medicamente antivirale.

In afara de medicamentele antivirale, o alta modalitate de protectie este purtarea unei masti de catre persoanele expuse. Astfel, in Franta vor fi produse, pana la sfarsitul lui octombrie, 12 milioane de masti.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă