x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    12 Oct 2007   •   00:00
VITAMINA C. Alimentele bogate in vitamina C ar putea preveni imbătrănirea tenului, conform unui nou studiu realizat in Anglia. Un grup de cercetători a analizat legătura intre dietă şi deteriorarea pielii, examinănd 4.025 de femei cu vărste intre 40 şi 74 de ani. Ei au descoperit că femeile care mănăncă multe alimente bogate in vitamina C au mai puţine riduri decăt cele cu o dietă mai săracă in această substanţă.


CALORII.
Doctorul Delia Niţescu, medic endocrinolog, avertizează că femeile sunt predispuse, după 40 de ani, la o schimbare a profilului metabolic şi, implicit, la ingrăşare. Profilul metabolic al unui bărbat diferă de cel al unei femei, bărbatul avănd o obezitate de tip măr. La o greutate de 80 de kilograme, o persoană trebuie să consume 1.700-1.800 de calorii zilnic. Dar aceste calorii trebuie impărţite in mai multe mese. Â


PREMIU.
Medicamentul Champix (Vareniclina), ce ajută in renunţarea la fumat, produs de Pfizer, a căştigat recent prestigioasa medalie Prix Galien pentru Best Pharmaceutical Agent (cel mai bun produs farmaceutic) in 2007. Prix Galien sau Premiul Galen este acordat acelor companii de top care fabrică şi aduc pe piaţă un produs ce imbunătăţeşte sănătatea la nivel global. Prix Galien USA a insemnat recunoaşterea Champix ca un reprezentant al excelenţei ştiinţifice şi ca un ajutor potenţial in reducerea incidenţei fumatului in lume.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă