x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    20 Oct 2007   •   00:00

STUDIUL DURERII. Asociaţia Romănă pentru Studiul Durerii (ARSD), in parteneriat cu Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), a lansat o campanie dedicată ameliorării terapiei durerii la femeie. Denumită "Real Women, Real Pain", campania va debuta cu un simpozion avănd ca temă "Particularităţile sindroamelor dureroase la femeie". Dr Elena Copaciu, preşedintele ARSD, a precizat intr-un comunicat că specialiştii in domeniu vor pune la punct noi protocoale pentru terapia durerii postoperatorii la femeile internate. Informaţii utile pacientelor vor fi postate pe site-urile www.arsd.ro şi www.suub.ro.

EVENIMENT. Peste 1.800 de cercetători se reunesc in perioada 20-24 octombrie la New Orleans (SUA), pentru a participa la conferinţa anuală de cercetare a obezităţii. Cu acest prilej vor fi prezentate peste 300 de studii asupra obezităţii, tratamente şi campanii pentru prevenirea epidemiei mondiale de obezitate. Obezitatea pediatrică va fi, de asemenea, in centrul dezbaterilor, in condiţiile in care numărul copiilor obezi s-a triplat in ultimii 40 de ani.

AVERTISMENT. Viagra şi alte medicamente contra impotenţei vor fi insoţite de noi avertismente adresate utilizatorilor privind riscul de a surzi brusc, anunţă AFP. Autoritatea americană a medicamentului (Food and Drug Administration) a luat această măsură după ce a inregistrat 29 de cazuri de surditate subită in răndul utilizatorilor acestor medicamente.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă