x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    25 Oct 2007   •   00:00
STUDIU. Aproape 40% dintre salariaţii romăni suferă de dureri de spate şi musculare. Fundaţia europeană pentru imbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi muncă a efectuat o cercetare, constatănd că muncitorii din Romănia şi din Bulgaria se confruntă mai des cu aceste probleme decăt cei din Franţa sau din Marea Britanie. Romănii care au dureri de spate sau musculare lucrează in agricultură, construcţii, comerţ, educaţie, sănătate.


SOLICITARE. Camera Federativă a Medicilor din Romănia (CFMR) cere intreruperea Programului naţional de evaluare a stării de sănătate a populaţiei, a declarat preşedintele CFMR, Dan Pereţianu. El consideră că acest program nu este util cetăţenilor, banii investiţi in acest proiect putănd fi alocaţi pentru creşterea salariilor medicilor. "Prin acest program sunt descoperiţi nişte pacienţi pentru care insă nu se face nimic", a mai spus preşedintele CFMR.


METALOTERAPIE. O gamă de produse textile cu proprietăţi terapeutice a fost lansată in ţara noastră. Această gamă cuprinde pantaloni, bustiere, centuri lombare, cotiere, genunchiere, şosete, mănuşi, manşete produse dintr-o ţesătură pe bază de metale: cupru, zinc şi siliciu. Datorită interacţiunii dintre aceste metale cu pielea se creează un microcurent electric care stimulează circulaţia locală. Produsele textile ajută astfel la eliminarea durerii, reducerea inflamaţiilor şi diminuarea celulitei. (Steluţa Indrei)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă