x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    29 Oct 2007   •   00:00
MEDICAMENT. Specialiştii au prezentat la Congresul Organizaţiei Europene de Cancer, desfăşurat la Barcelona, un nou medicament care favorizează dispariţia tumorilor canceroase dacă este inclus in schemele de chimioterapie inainte de intervenţia chirurgicală pentru cancer la săn. Medicamentul micşorează tumorile inoperabile, care pot fi astfel indepărtate chirurgical, fără a fi nevoie de mastectomie totală.


TRANSFUZII. Spitalele din Romănia se confruntă cu o nouă criză de sănge. Centrele de transfuzii din ţara noastră nu reuşesc să asigure săngele necesar decăt pentru cazurile de urgenţă, iar din acest motiv, multe operaţii sunt reprogramate. Pe de altă parte, există pacienţi care aşteaptă căteva zile in spitale rezervele de sănge pentru o transfuzie. Specialiştii precizează că o persoană poate dona sănge de cinci ori pe an.


VACCIN. Tinerele din Anglia, cu vărste cuprinse intre 12 şi 13 ani, vor fi vaccinate din toamna anului viitor impotriva cancerului de col uterin. Pentru efectuarea vaccinului este nevoie de acordul părinţilor. Aceasta deoarece programul a fost criticat dur de anumite organizaţii care au susţinut că un vaccin impotriva unui virus cu transmitere sexuală este inacceptabil in cazul copiilor.

ALIMENTAŢIE. Gilles-Eric Séralini, profesor de biologie moleculară la Universitatea Caen din Franţa, le-a cerut autorităţilor romăne să facă publice analizele de laborator efectuate pe alimentele cu organisme modificate genetic. Specialistul a precizat că testele sale au demonstrat nocivitatea modificărilor genetice la plantele folosite in industria alimentară, un exemplu in acest sens fiind soia modificată genetic.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă