x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    01 Noi 2007   •   00:00
CANCER DE COL. Doar căteva mii de femei din ţara noastră s-au vaccinat impotriva papilomavirusurilor responsabile de apariţia cancerului de col uterin, chiar dacă imunizarea ar fi cea mai sigură metodă pentru prevenirea acestei boli. In ţara noastră, cancerul de col uterin omoară anual 2.000 de femei. In fiecare an sunt inregistrate 3.500-4.000 de cazuri noi, din care doar căteva sute in fază incipientă, atunci cănd rata de vindecare este mare, a anunţat profesorul Gabriel Bănceanu, vicepreşedintele Societăţii de Obstetrică şi Ginecologie.


DIETÃ....
43,75% dintre studenţii romăni sar peste micul dejun, in timp ce peste 46% consumă ultima masă după ora 20:00. 53% dintre studenţi nu citesc etichetele produselor alimentare pe care le achiziţionează. Acestea sunt numai căteva dintre concluziile unui studiu prezentat de Fundaţia pentru o alimentaţie sănătoasă, care atrage atenţia că studenţii au o alimentaţie nesănătoasă. Â


CHINA.
Numărul copiilor chinezi cu malformaţii congenitale a fost cu 40% mai mare in 2006 decăt in urmă cu 5 ani. Cauzele acestui fenomen variază de la poluare pănă la boli endemice sau nivelul de educaţie scăzut al părinţilor. Un raport efectuat de Comisia populară naţională de planificare familială precizează că numai 30% dintre aceşti copii pot fi trataţi, in timp ce 40% suferă toată viaţa din cauza malformaţiilor.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă