x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    08 Noi 2007   •   00:00
DESCENTRALIZARE. Ministerul Sănătăţii Publice va continua in 2008 descentralizarea programelor naţionale de sănătate. "Pănă acum s-au descentralizat programele naţionale pentru diabet, oncologie, post-transplant şi hepatită. Anul viitor vom continua cu programul pentru SIDA şi cu cel pentru tuberculoză. De asemenea, vom continua să incheiem protocoale cu asociaţiile de bolnavi", a declarat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.


RISCURI. Cocteilul din băuturi energizante şi votcă poate fi mortal, efectele sale fiind similare combinaţiei de cocaină şi heroină, 40% dintre tinerii care consumă acest cocteil ajung să se interneze in clinicile de dezintoxicare
pentru abuz de alcool.


DERMATOLOGIE. Harta genetică a ciupercii responsabile de majoritatea cazurilor de mătreaţă a fost decriptată de cercetătorii americani. Această descoperire ar putea sta la baza unor noi tratamente impotriva mătreţii, o problemă ce afectează 50% din populaţie. Studiul coordonat de prof. Thomas Dawson a arătat că majoritatea cazurilor de mătreaţă sunt provocate de ciuperca Malassezia globosa, care trăieşte pe pielea umană. Ciuperca se hrăneşte cu uleiurile naturale din piele şi elimină produşi secundari ce pot irita scalpul, provoacă măncărimi şi contribuie la formarea grupurilor de celule moarte, care se adună in păr şi pe haine.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă