x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    14 Noi 2007   •   00:00
FUMAT. Un studiu realizat de Centrul pentru Politici de Sănătate arată că in Romănia prevalenţa fumatului este mai mare la tineri. La categoria de vărstă 15-25 de ani, 34,5% dintre persoane sunt fumătoare. Din totalul fumătorilor, 12,1% au inceput să fumeze inainte de 15 ani, in timp ce jumătate dintre aceştia (48,9%) au inceput să fumeze inainte de 19 ani. Majoritatea recunosc că fumul de ţigară poate fi dăunător sănătăţii, indiferent dacă persoana expusă este fumătoare sau nu.


VIROZE ŞI GRIPÃ.... In ţara noastră, in perioada 29 octombrie-4 noiembrie au fost inregistrate zece cazuri clinice de gripă (opt in Bucureşti şi două in judeţul Neamţ). In acest interval au fost diagnosticate de asemenea 13.271 de cazuri de pneumonie, fiind internate 2.210 persoane, şi 43.201 de cazuri de infecţii respiratorii, 1.857 de persoane necesitănd internarea. Cele mai multe imbolnăviri au fost inregistrate la grupa de vărstă 0-4 ani.


MORTALITATE. In SUA, 7 din 1.000 nou-născuţi mor inainte să ajungă la vărsta de 1 an, conform datelor publicate de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor. Medicii consideră că această situaţie este provocată de diferenţele de acces la asistenţă medicală intre grupurile etnice şi sociale, in funcţie de venituri. SUA sunt depăşite doar de Letonia, Ungaria, Malta, Polonia şi Slovacia la capitolul mortalitate infantilă. (Georgeta Licsandru)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă