x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    19 Noi 2007   •   00:00
GRIPÃ.... Riscul de gripă este aproape de trei ori mai mare la copii decăt la adulţi. De aceea, Comisia Europeană a aprobat o nouă formulă de tamiflu, ce poate fi utilizat in pediatrie. "Noua formulă pediatrică este binevenită, avănd in vedere că acest medicament este eficient impotriva tuturor virusurilor gripale, inclusiv impotriva tulpinei Solomon Islands aflată in circulaţie in acest sezon", a declarat prof. dr Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infecţioase "Prof. Dr Matei Balş".


MEDICI. Peste jumătate dintre spitale au deficit de personal din cauza migraţiei, arată un studiu realizat cu sprijinul Ministerului Sănătăţii Publice. Potrivit statisticilor, in perioada ianuarie-septembrie 2007, din spitalele romăneşti au plecat să lucreze in străinătate 2.288 de persoane, dintre care 339 medici, 1.835 de asistenţi medicali şi 54 de angajaţi din alte categorii de personal sanitar superior.


OBEZITATE. Unele medicamente contra obezităţii pot avea ca efecte secundare depresia, anxietatea, tendinţa la suicid. La această concluzie a ajuns dr Arne Astrup, de la Departamentul de nutriţie al Universităţii din Copenhaga, după ce a analizat medicamentul acomplia (rimonabant). Experţii sanitari americani au interzis comercializarea medicamentului in SUA. Agenţia Europeană a Medicamentului a decis să il lase pe piaţă, cu condiţia ca acesta să nu fie prescris persoanelor depresive.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă