x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    30 Noi 2007   •   00:00
TRIPLEŢI. Trei fraţi gemeni s-au născut la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, informează Rompres. Purtătorul de cuvănt al spitalului, Codruţa Puşcaş, a declarat că un asemenea caz de tripleţi nu a mai fost inregistrat in Sălaj de peste 15 ani. Mama, in vărstă de
37 de ani, mai are doi copii şi nu se aştepta să aducă pe lume incă trei.


SITE-URI MEDICALE
. Majoritatea celor care consultă site-urile de sănătate sunt femei active (vărsta medie 39 ani), cu studii superioare, căsătorite, avănd experienţă in navigarea pe internet şi care se confruntă cu o problemă de sănătate fie in plan personal, fie in răndul celor apropiaţi. Acesta este profilul utilizatorului de site-uri medicale, realizat de Institutul de sănătate publică din Franţa in urma unui chestionar la care au răspuns peste 4.500 de persoane.


DIABET. Incepănd de luni,3 decembrie, diabeticii vor beneficia gratuit de determinarea hemoglobinei glicozilate. Medicii de familie vor putea face recomandare scrisă pentru această analiză tuturor diabeticilor de pe lista lor. Analiza va putea fi făcută la oricare dintre laboratoarele aflate in contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Analizele vor fi finanţate din economiile făcute prin descentralizarea Programului Naţional de Diabet. După efectuarea analizei vor exista nişte parametri in funcţie de care bolnavilor li se vor putea prescrie medicamente pentru şase luni.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă