x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    14 Dec 2007   •   00:00
INEDIT. Chirurgii indonezieni au extirpat doi gemeni-paraziţi din abdomenul unei fetiţe de 1 an, relatează AFP. Cei doi gemeni-paraziţi au incetat să se dezvolte la un moment dat in păntecul mamei şi au fost absorbiţi de fătul sănătos. Operaţia a durat cinci ore şi a avut loc la Spitalul de stat din Sumatra de Vest (Indonezia). Intervenţia a fost destul de dificilă, pentru că sistemul circulator al gemenilor-paraziţi avea unele părţi comune cu sistemul circulator al fetiţei.


NEUROLOGIE. Impresia incetinirii timpului pe care o au unele persoane in timpul unui eveniment traumatizant, precum un accident, este doar o iluzie, arată un studiu publicat in Public Library of Science One. Prof. David Eagleman, coordonatorul studiului, spune că in timpul evenimentelor traumatizante, o parte din creier devine mai activă, mobilizănd mai multă memorie. Evenimentele traumatizante sunt asociate cu amintiri mai bogate şi mai dense, de aceea oamenii au impresia că au durat mai mult decăt in realitate.


TOP. Genetica s-a clasat pe primul loc in topul ştiinţelor, realizat anul acesta de revista americană Time. Conform revistei Time, descoperirea anului o constituie celulele umane care pot fi reprogramate genetic pentru a deveni celule suşă şi pentru a vindeca o serie de afecţiuni grave. In acelaşi top, pe un loc inferior, se află realizarea hărţii complete a ADN-ului, care scoate la iveală care sunt genele moştenite de la mamă şi care de la tată.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă