x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    17 Dec 2007   •   00:00
ATENŢIONARE. Agenţia Europeană a Medicamentului (EMEA) a cerut producătorului american Pfizer să actualizeze atenţionările adresate medicilor şi pacienţilor privind tentativele de suicid legate de administrarea medicamentului antifumat Champix, comercializat şi in Romănia. Agenţia a cerut Pfizer, cea mai mare companie farmaceutică la nivel mondial, să realizeze aceste schimbări inainte de 19 decembrie. Medicamentul a fost lansat in Romănia in luna mai 2007.


GRIPA AVIARÃ.... OMS invită toate ţările asiatice să reacţioneze imediat in cazul inregistrării decesului unei persoane din cauza gripei aviare. Recent, in Pakistan şi Birmania au fost consemnate primele decese ca urmare a infecţiei cu virusul H5N1. Ministerul Sănătăţii din Pakistan a anunţat că au fost depistate şase persoane contaminate, dintre care cinci şi-au revenit. Din 2003, la nivel global, potrivit informaţiilor OMS, virusul H5N1 a ucis pănă acum 210 persoane, majoritatea locuitori ai ţărilor din sud-estul Asiei.


CANCER. Un grup de oameni de ştiinţă israelieni a confirmat calităţile terapeutice ale unei ciuperci rare utilizate de secole in medicina tradiţională chineză in lupta impotriva cancerului la prostată. Cercetătorii au descoperit că o moleculă produsă de ciuperca "reishi" (Ganoderma lucidum) impiedică inmulţirea celulelor canceroase de la nivelul prostatei.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă