x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    19 Dec 2007   •   00:00
RAPORT. In 2007, in lume, au fost diagnosticate peste 12 milioane de cazuri de cancer, arată statisticile American Cancer Society. In acest an, au fost inregistrate aproximativ 7,6 milioane de decese din cauza cancerului. In ţările bogate, cancerele cele mai frecvente in răndul bărbaţilor sunt cel la prostată, cel pulmonar şi cel de colon. In răndul femeilor, cele mai frecvente cancere sunt cel mamar, cel de colon şi cel pulmonar. In ţările in curs de dezvoltare, cancerele pulmonar, stomacal şi la ficat sunt printre cele mai frecvente in răndul bărbaţilor, in timp ce femeile sunt mai afectate de cancerul mamar, uterin şi cel stomacal.


STUDIU.
Aproape 60% dintre romăni nu ar accepta ca prieten apropiat o persoană care in trecut a suferit de o boală mintală, relevă un studiu al Institutului de Cercetare a Calităţii Vieţii. De asemenea, mai mult de jumătate dintre romăni sunt de părere că nu se poate avea tot atăta incredere intr-o persoană care a suferit de o boală mintală la fel ca in majoritatea oamenilor.


AVC. Persoanele care beneficiază de o bună condiţie fizică la 40-50 de ani prezintă un risc redus cu 50% de a suferi un accident vascular cerebral (AVC), informează revista Neurology. Prof. Phyo Kyaw Myint de la Universitatea Cambridge a monitorizat 13.615 persoane, in perioada 1993-1997. El a descoperit că persoanele care s-au menţinut in formăau fost ferite de AVC.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă