x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    24 Dec 2007   •   00:00
MESAJ - Moş Crăciun fără burtă
Un Moş Crăciun britanic, cu o greutate cu mult sub cea a tradiţionalului personaj, a refuzat să poarte o pernă sub costum, in zona burţii, intrucăt se teme că acest lucru ar putea promova obezitatea in răndul copiilor. Britanicul Bill Winton (80 de ani) a declarat că un Moş Crăciun in varianta "plinuţă" i-ar determina pe micuţi să creadă că este in regulă să fii gras. El s-a decis să adopte această măsură după ce a văzut că micuţii care i se aşază pe genunchi au devenit din ce in ce mai grei de-a lungul anilor.


RISC - Bradul, sursăde alergii
Bradul de Crăciun poate fi vinovat pentru creşterea numărului de alergii inregistrate in preajma Sărbătorilor de iarnă, avertizează cercetătorii americani. Riscul de a suferi reacţii alergice creşte de cinci ori dacă ţinem bradul in casă mai mult de două săptămăni. Mirosul de brad poate irita mucoasa nazală, iar mucegaiul de pe ramurile bradului provoacă respiraţie şuierătoare, senzaţie de sufocare, urticarie.


SPITALE - Meniu tradiţional pentru pacienţi
Pacienţii internaţi in spitalele din Capitală vor avea meniu tradiţional de Sărbători. Cei care nu au restricţii alimentare vor putea mănca sărmăluţe, caltaboş, cărnaţi, cozonac, iar pentru ceilalţi hrana va fi adaptată patologiei. Claudiu Turculeţ, managerul Spitalului de Urgenţă Floreasca, a declarat că, in plus, pentru a aduce atmosfera de sărbătoare in spital au fost impodobiţi brazi. Pacienţii Spitalului Universitar de Urgenţă vor avea in meniul de Crăciun caşcaval pane, friptură de porc şi pui, sărmăluţe cu mămăligă şi cozonac, a spus managerul George Iana.


ALCOOL - Concediul mahmurilor
Mahmureala se află pe primul loc in topul motivelor pentru care se cere concediu după Sărbători, potrivit rezultatelor unui studiu realizat in Marea Britanie. 20% dintre angajaţi rămăn acasă după petrecerile de Sărbători stropite din belşug cu alcool, arată studiul la care au participat 500 de persoane. In afară de mahmureală, in topul motivelor pentru care se cere concediu după Sărbători a mai fost inclusă dorinţa de a petrece mai mult timp cu familia, pentru a relua relaţia după o ceartă.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă