x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    12 Ian 2008   •   00:00

12 ianuarie 2008 Cercetătorii britanici susţin că au descoperit mecanismul prin care cancerul se răspândeşte în organism şi vor crea un tratament inovator, care va reduce cu 90% riscul de metastază

CANCER. Cercetătorii britanici susţin că au descoperit mecanismul prin care cancerul se răspândeşte în organism şi vor crea un tratament inovator, care va reduce cu 90% riscul de metastază. Potrivit doctorului Chris Ward, coordonatorul echipei de cercetare de la Manchester University, o proteină numită Echaderin are capacitatea de a menţine celulele tumorale în locul de apariţie. Când nivelul acestei proteine scade, celulele canceroase reuşesc să se răspândească în întreg organismul. “Această descoperire ne va ajuta să creăm un tratament mai eficient”, crede specialistul.

 

TARIFE. Cele mai mari preţuri la procedurile stomatolo­gice sunt în Marea Britanie, iar cele mai mici în Polonia şi Un­ga­ria, potrivit unei statistici reali­zate de Institutul de Tehnologie Me­dicală al Universităţii Erasmus, din Rotterdam. Englezii plă­tesc de 19 ori mai mult pentru o plombă, în comparaţie cu locui­torii ţărilor est-europene, arată statistica.

În Marea Britanie, pre­ţul unei plompe este în medie de 117 lire sterline, în vreme ce în Un­garia este de numai 6 lire. Ita­lie­nii sunt pe locul al doilea în to­pul tarifelor, cu 101 lire pentru o plombă şi sunt urmaţi de spanioli, cu 94 de lire sterline. (Oana Antonescu)

 

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă