x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    14 Ian 2008   •   00:00

14 ianuarie 2008



DROGURI. Mai mult de trei milioane de adolescenţi şi tineri între 12 şi 25 de ani se droghează cu sirop de tuse şi alte medicamente utilizate împotriva tusei şi a guturaiului, arată o statistică realizată de Administraţia Serviciilor pentru Abuzul de Substanţe Toxice şi Sănătate Mintală din SUA. Deşi medicamentele antitusive sunt lipsite de riscuri atunci când sunt utilizate conform recomandărilor medicului, ele au efect halucinogen când sunt folosite în exces.


STOMATOLOGIE. Marea Britanie este ţara în care tratamentul dentar este cel mai scump, iar pe locul doi în acest top se situează Italia, potrivit unui sondaj efectuat de ziarul The Independent. Studiul a avut drept scop indentificarea motivelor pentru care "turismul dentar" a luat amploare în ţările UE. Pe ultimul loc în topul realizat de ziarul britanic se află Ungaria, motiv pentru care aceasta este ţinta preferată a pacienţilor cu afecţiuni ale dinţilor.


INEDIT. O echipă de cercetă-tori din SUA a dezvoltat o nouă tehnică prin care se obţin celule suşă embrionare fără distrugerea embrionului, potrivit unui studiu publicat în revista Stem Cell. Cercetătorii au extras o celulă embrionară în care au inserat o proteină simplă, numită laminină, pentru a păstra proprietăţile celulelor suşă embrionare. Embrionul care a suferit această procedură nu a fost afectat şi a putut să se dezvolte normal.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă