x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    16 Ian 2008   •   00:00

16 ianuarie 2008



RISCURI. Un sărut pe obraz este mult mai igienic decât o strângere de mână ca formă de salut, sunt de părere experţii britanci de la Şcoala Londoneză de Igienă. Oricât de riguros şi de des ne-am spăla pe mâini, nu putem fi siguri că persoana cu care am dat mâna este la fel de exigentă cu igiena. Riscul de a contracta germeni este aproape nul când ne pupăm pe obaz şi este zero dacă sărutul este în aer. "Mâinile joacă un rol crucial în transmiterea infecţiilor de la un om la altul", avertizează profesorul Sally Bloomfield, coordonatorul studiului.  


SANCŢIUNI. Şapte medici suceveni au fost sancţionaţi de Colegiul Medicilor Suceava în anul 2007, în urma unor reclamaţii ale bolnavilor sau ale familiilor acestora. Preşedintele Colegiului Medicilor Suceava, dr Cristian Irimie, a declarat că în anul 2007 au fost analizate 15 dosare. Medicii au fost sancţionaţi pentru servicii medicale defectuoase, pentru eliberare eronată de concedii medicale, pentru comportament neadecvat faţă de pacienţi sau faţă de însoţitorii acestora.


GRATUITÅŢI. Persoanele care refuză controlul medical în cadrul programului naţional de evaluare a stării de sănătate pierd dreptul de a participa gratuit la alte acţiuni de acest fel, organizate de Ministerul Sănătăţii Publice, a anunţat dr Rodica Tănăsescu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă