x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    18 Ian 2008   •   00:00

18 ianuarie 2008



MEDICINA MUNCII. Medicii de familie îşi vor putea desfăşura activitatea în cabinetele medicale din întreprinderi, conform unei hotărâri adoptate de Guvern. Actul normativ modifică HG 355/2007 privind sănătatea lucrătorilor. Potrivit acesteia, doar medicii specialişti în medicina muncii se puteau ocupa de sănătatea angajaţilor. Însă această prevedere era dificil de respectat din cauza numărului insuficient de specialişti în medicina muncii.


TEST. Compania de biotehnologie HairDX (SUA) a lansat un test destinat bărbaţilor care vor să afle dacă sunt predispuşi la alopecie. "În fiecare an, tineri cu vârste între 20 şi 35 de ani cheltuiesc milioane de dolari pe produse farmaceutice şi alte tratamente scumpe împotriva calviţiei, deşi unii dintre ei nu ar ajunge niciodată să-şi piardă părul. Testul nostru depistează predispoziţia la alopecie prin analiza unei mostre de salivă", a precizat Andy Goren, reprezentant al companiei americane.


CALCIU. Suplimentele de calciu administrate femeilor la menopauză cresc riscul de infarct, atac vascular cerebral şi deces subit, semnalează cercetătorii neozeelandezi în British Medical Journal. Suplimentele de calciu sunt deseori presrise femeilor la menopauză pentru a preveni osteoporoza, dar o doză mai mare de un gram pe zi afectează sănătatea vaselor, au constatat specialiştii în urma unui studiu la care au participat 1.471 de femei.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă