x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    23 Ian 2008   •   00:00

23 ianuarie 2008



COLITA. Cercetătorii de la Universităţile din Virginia şi Vermont (SUA) au identificat unul dintre paraziţii cei mai distructivi: entamoeba histolytica, responsabilă a numerose forme de colită şi care ucide anual, în lume circa 100.000 de persoane. Parazitul, extrem de lacom, atacă şi devorează celulele imunitare în timp record, explică dr William Petri. Echipa de cercetători a reuşit nu numai identificarea, ci şi inhibarea unei enzime, stopând astfel acţiunea parazitului ucigaş de colonizare a intestinului. Deocamdată această performanţă a fost înregistrată pe animale de laborator.


SUNÅTOARE. Unguentele care conţin sunătoare sunt folosite cu succes contra arsurilor şi a altor afecţiuni ale pielii. Dar sunătoarea mai conţine şi substanţe recomandate în anexietate, tulburări de somn, stări nervoase etc. În aceste situaţii pot fi prescrise cure de ceaiuri de sunătoare, dar numai la indicaţia medicului specialist.  


MIC DEJUN. Un mic dejun bogat în carbohidraţi precum pâinea şi cerealele ne poate îmbunătăţi abilităţile decizionale, spun cercetătorii britanici. "Foarte mulţi oameni de afaceri sar peste micul dejun, fără să ştie că se privează astfel de «combustibilul» care le creşte capacitatea de concentrare, performanţele cognitive şi abilităţile decizionale", atrage atenţia psihologul Ros Taylor, coordonatorul studiului. Vom avea mai multă forţă de muncă dacă avem un mic dejun copios.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă