x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    24 Ian 2008   •   00:00

24 ianuarie 2008



DEPRESIE. În prezent, în ţara noastră sunt 2,5 milioane de persoane cu depresie, arată prof. dr Mihai Gheorghe, de la Catedra de Psihiatrie a Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila". În România, depresia afectează în special persoanele active – cu vârsta între 20 şi 50 de ani. Specialistul a adăugat că în întreaga lume se constată o creştere a numărului de cazuri de depresie, urmând ca în 2020 aceasta să fie cea mai frecventă boală.


EBOLA. Cercetătorii americani au reuşit să transforme virusul mortal Ebola într-un agent patogen inofensiv. Acest lucru ar putea permite laboratoarelor să studieze versiunea neutralizată a virusului, crescând şansele de a descoperi un tratament sau un vaccin contra Ebola. Persoanele infectate cu Ebola dezvoltă febră hemoragică, o boală pentru care nu există tratament. Rata de mortalitate în cazul infecţiei cu virusul Ebola este de 50%-90% din totalul persoanelor infectate.


UNICEF. Mortalitatea infantilă este în scădere la nivel mondial, în 2006 fiind înregistrate mai puţin de 10 milioane de decese în rândul copiilor cu vârste mai mici de 5 ani. Numărul deceselor la copii sub 5 ani nu a fost niciodată atât de mic, arată un raport UNICEF. Raportul informează, de asemenea, că peste 500.000 de femei mor anual din cauza complicaţiilor din sarcină sau de la naştere.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă