x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    26 Ian 2008   •   00:00

26 ianuarie 2008: Bebeluşii născuţi prematur, care au primit la naştere morfină, ar putea dezvolta mai târziu o sensibilitate la durere, potrivit unui studiu realizat de un grup de cercetători americani.

COPII. Bebeluşii născuţi prematur, care au primit la naştere morfină, ar putea dezvolta mai târziu o sensibilitate la durere, potrivit unui studiu realizat de un grup de cercetători americani. Cercetătorii de la Universitatea Carolina de Nord au descoperit că puii de cobai care au primit la naş­tere morfină au avut ulterior ne­voie de doze mai mari de calmante faţă de cei cărora nu li s-a administrat morfină. Morfina face parte dintr-un tratament standard destinat copiilor născuţi prematur, de­oa­rece aceştia sunt supuşi la o se­rie de teste şi de tratamente dure­roase.

 

RARITATE. O adolescentă din Australia este prima persoană din lume a cărei grupă sangvină s-a schimbat după ce a suferit un transplant. Demi-Lee Brennan, în vârstă de 15 ani, a trecut brusc de la grupa 0 negativ la 0 pozitiv, cea a bărbatului de la care a primit un ficat sănătos. Specialiştii au comparat fenomenul cu un transplant medular natural şi nu au găsit nici un caz similar în literatura de specialitate. Ei studiază transfor­ma­rea miraculoasă, în speranţa că vor găsi în ea o soluţie pentru bolnavii care au nevoie de un transplant, dar nu sunt compatibili cu donatorii.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă