x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    09 Feb 2008   •   00:00

9 februarie 2008: Lipsa de somn în ca­zul copiilor contribuie la creşterea riscului de apariţie a obezităţii, po­trivit unui studiu publicat în edi­ţia din februarie a revistei Obesity.

SOMN. Lipsa de somn în ca­zul copiilor contribuie la creşterea riscului de apariţie a obezităţii, po­trivit unui studiu publicat în edi­ţia din februarie a revistei Obesity. Cercetătorii de la Facultatea de Medicină John Hopkins susţin că există o asociere clară între du­rata somnului şi riscul de exces ponde­ral la copii. Micuţii care dorm cel mai puţin prezintă cu 92% mai multe riscuri de deveni obezi faţă de copiii care dorm suficient. Riscul scade dacă durata somnului creşte. Un copil cu vârsta sub 5 ani trebuie să doarmă 11 ore pe zi, în timp ce un copil de peste 10 ani are nevoie de 9-10 ore de somn.

 

HORMONI. Scandalul “hormonilor de creştere ucigaşi de co­pii” declanşat în Franţa are ră­su­net şi la Bucureşti. Ministerul ro­mân al Sănătăţii va cere Arhive­lor statului informaţii legate de un eventual export de hor­moni de creş­tere în Franţa în anii ’80. Dec­i­zia a fost luată după ce agenţia de presă Focus din Bulgaria a anun­ţat că România ar fi implicată în acest caz. Referitor la posibilitatea de a exporta hor­moni hipofizari în Fran­­ţa, prof. dr Constantin Dumitrache, director al Institutului “C.I. Par­hon”, a declarat că: “Du­­­pă 45 de ani de stat în institut nu am auzit nici o vorbă legată de acest lucru”.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă