x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    13 Feb 2008   •   00:00

13 februarie 2008: Riscul de accident mortal se dimi­nuează cu peste 40% dacă purtaţi centură de siguranţă, mai ales atunci când intraţi într-o curbă. Această cifră a fost stabilită de o anchetă efectuată în Spania

ACCIDENTE RUTIERE. Riscul de accident mortal se dimi­nuează cu peste 40% dacă purtaţi centură de siguranţă, mai ales atunci când intraţi într-o curbă. Această cifră a fost stabilită de o anchetă efectuată în Spania, care a avut ca scop stabilirea cauzelor accidentelor rutiere înregistrate între 1993 şi 2002. Cele mai ex­puse riscurilor de pierdere a vieţii sunt femeile, copiii şi persoanele în vârstă care stau pe locurile din spate fără a se asigura cu centură. 

 

FARMACII. Farmaciile care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate şi din care lipsesc do­uă zile medicamente din progra­me­le naţionale vor fi în­chi­se, a atras atenţia ministrul Eugen Ni­co­lă­es­cu. “Cei care au contract cu Casa pentru medicamentele din programele naţionale au obligaţia ca, în 48 de ore, să aducă medicamentul, altfel Casa poate să le re­zi­li­eze contractul”, a spus Nicolăescu. 

 

CHIRURGIE LAPAROS­COPICĂ.42 de spitale din 23 de judeţe şi din Bucureşti vor fi do­tate cu 60 de seturi de chirurgie la­pa­roscopică de ultimă generaţie şi nouă simulatoare pentru pre­gă­tirea chirurgilor, anunţă Ministe­rul Sănătăţii. Investiţia, în valoare de 7 milioane de euro, face parte din programul de dezvoltare a chi­rur­giei laparoscopice în Ro­mâ­nia, înfiinţat la începutul acestui an. Printre spitalele judeţene care vor beneficia de aparatele respective se numără cele din Arad, Ti­mi­şoa­-ra, Caraş-Severin, Iaşi, Târgu-Mureş, Constanţa, Craiova.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă