x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    16 Feb 2008   •   00:00

16 februarie 2008: Preţurile la medicamente rămân neschimbate încă trei luni, începând cu 1 martie, a anunţat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

MEDICAMENTE. Preţurile la medicamente rămân neschimbate încă trei luni, începând cu 1 martie, a anunţat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. El a semnat ieri un ordin prin care a prelungit un alt ordin, emis în mai 2007, privind blocarea preţurilor la medicamente. Hotărârea minis­trului stârneşte nemulţumirea importatorilor şi distribuitorilor de medicamente, care ameninţă cu blocarea livrărilor. În replică, Nicolăescu precizează că, dacă nu vor mai fi furnizate medicamente către farmacii şi spitale, va cere Gărzii Financiare să efectueze controale în rândul importatorilor şi distribuitorilor. 

 

AMBULANŢE. Ministerul Sănătăţii Publice a lansat un sistem de comunicare între maşinile de ambulanţă şi centrele regionale. Acest sistem unic în Europa este operaţional pe 700 de salvări din Bucureşti şi din ţară şi în cele opt centre regionale organizate la spitalele judeţene din Iaşi, Tg. Mureş, Cluj, Timişoara, Craiova, Constanţa, Spitalul de Urgenţă  Floreasca şi încă o unitate din Capitală. Potrivit subsecretarului de stat dr Raed Arafat, sistemul permite medicului să consulte bolnavul de la distanţă şi să indice asistentului de pe salvare manevrele corecte până când pacientul ajunge la spital. (Steluţa Indrei)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă