x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

10 Mai 2008   •   00:00

10 mai 2008:87% dintre pacienţii bolnavi de astm acuză o reducere a capacităţii de a realiza exerciţii fizice, iar 70% dintre ei susţin că din cauza crizelor de astm se trezesc de mai multe ori pe noapte

ASTM. 87% dintre pacienţii bolnavi de astm acuză o reducere a capacităţii de a realiza exerciţii fizice, iar 70% dintre ei susţin că din cauza crizelor de astm se trezesc de mai multe ori pe noapte. Acestea sunt rezultatele unor statistici date publicităţii cu ocazia zilei mondiale a astmului (10 mai). Însă în timp ce majoritatea bolnavilor se plîng de calitatea proastă a vieţii cu această boală, doar un astmatic din patru cunoaşte cauzele afecţiunii de care suferă şi se tratează corespunzător.


CANCER. Cercetătorii Institutului Oncologic din Oklahoma, SUA, au identificat o nouă genă responsabilă cu apariţia cancerului. Numită RBM3, gena este implicată în mecanismul de divi­ziune a celulelor normale, dar totodată ea se face vinovată şi de multiplicarea incontrolabilă a celulelor tumorale. Cercetătorii americani au reuşit să blocheze activitatea acestei gene şi au oprit astfel răspîndirea tumorii. Tehnica inovatoare a fost testată cu succes pe mai multe tipuri de cancer: de sîn, de colon, pulmonar, de ovare şi prostată. Descoperirea ar putea duce la crearea unor tratamente ţintite, care să blocheze dezvoltarea tumorilor.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă