x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

16 Mai 2008   •   00:00

16 mai 2008



JOCURI. Trei absolvenţi ai Institutului Politehnic Rensselaer (SUA) au creat un joc pe calculator capabil să le ofere persoanelor cu dizabilităţi psihice autonomia de care au nevoie. Jocul interactiv "Capable Shopper" simulează o şedinţă de shopping la un supermarket. Jucătorii trebuie să mînuiască un joystick sau un mouse special pentru a pune în coşul de cumpărături obiectele dorite. Astfel, ei vor învăţa să se descurce singuri într-un magazin.

LA BIROU. Exerciţiul fizic moderat la locul de muncă reduce considerabil durerile de cap, de gît şi de spate ale angajaţilor. Este concluzia unui studiu realizat de un grup de cercetători italieni în care au fost implicaţi angajaţii de la o firmă din Torino. Studiul a constat într-un program de opt luni în care participanţii au făcut mişcare în pauze. Rezultatele studiului au arătat o reducere de 40% a durerilor cauzate de lucrul la birou în faţa calculatorului.

DROGURI.
Consumul de ecstasy creează în creier modificări asemănătoare celor cauzate de instalarea demenţei Alzheimer, avertizează o echipă de oameni de ştiinţă de la Institutul Neurologic Mediteran din Pozzilli (Italia). O singură pastilă de ecstasy duce la formarea de radicali liberi şi modificări intracelulare la nivelul zonei din creier responsabile cu învăţarea şi memoria. Aceleaşi modificări se petrec în momentul declanşării maladiei Alzheimer.

AVIARĂ.
Autorităţile din Coreea de Sud au anunţat că, anul viitor, îşi vor construi propria fabrică pentru a produce vaccinul contra gripei aviare umane, la Hwasun. În fiecare an, fabrica din Hwasun va produce vaccinuri pentru 20 de milioane de oameni, a declarat ministrul local al Sănătăţii. Vaccinurile, realizate de firma coreeană Green Cross, mai au nevoie de o serie de teste clinice pentru a se dovedi eficienţa lor.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă