x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

30 Mai 2008   •   00:00

30 mai 2008



TÎRGU-MUREŞ. O echipă de medici de la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Tîrgu-Mureş a realizat o intervenţie în premieră naţională: ligaturarea unui canal arterial la un nou-născut prematur, cu greutatea de aproape 900 de grame. Dr Horaţiu Suciu, chirurgul care a făcut intervenţia, a declarat că nu operaţia în sine constituie o premieră, ci greutatea copilului şi locul unde s-a desfăşurat intervenţia, respectiv în incubatorul în care este ţinut micuţul.

URGENŢE. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a inaugurat ieri o nouă Unitate de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul Clinic de Copii din Cluj-Napoca. Aceasta este dotată cu cele mai performante incubatoare pentru copii, aparate fără de care mulţi dintre nou-născuţi nu ar putea supravieţui. Dotările de care dispune acum face ca UPU de la Spitalul Clinic de Copii să fie la nivelul unor secţii similare cu ale celor mai bine cotate spitale din Anglia, Austria sau Franţa. Valoarea investiţiei a fost de peste şase milioane de euro.

DIALIZĂ. Un nou centru de dializă în sistem privat va fi deschis în iunie la Bacău, adăugîndu-se altor patru din Bucureşti, Iaşi, Constanţa şi Oradea, a anunţat directorul general al Companiei Fresenius NephroCare România, Alexandru Ciolan. Noul centru va asigura tratamente pentru 170 de pacienţi. Pînă în 2010, compania va inaugura alte 18 clinici.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă