x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Info 20 decembrie 2007

Info 20 decembrie 2007

de Steluta Indrei    |    20 Dec 2007   •   00:00

Lipsa soarelui poate creşte riscul de cancer pulmonar, au constatat cercetătorii de la Universitatea California in urma unui studiu desfăşurat in 111 ţări.

LEGĂTURI. Lipsa soarelui poate creşte riscul de cancer pulmonar, au constatat cercetătorii de la Universitatea California in urma unui studiu desfăşurat in 111 ţări. De vină este lipsa vitaminei D, care se produce sub acţiunea razelor solare. Cea mai mare incidenţă a cancerului pulmonar a fost inregistrată in ţările foarte indepărtate de ecuator, unde lumina solară nu este puternică.

NOUTATEA MEDICALĂ. Revista Noutatea Medicală a sărbătorit 15 ani de apariţie neintreruptă. Cu această ocazie, dr Constantin Chira, redactorul-şef al revistei, ne-a declarat că "Noutatea Medicală s-a dovedit o publicaţie valoroasă, care concurează cu reviste medicale de prestigiu din lu-me. Este o publicaţie de informare, documentare şi comunicare medicală, acreditată de Colegiul Medicilor din Romănia (CMR), medicii abonaţi la această revistă primind cinci credite CMR". Revista Noutatea Medicală este editată de Spitalul de Urgenţă MIRA "Dimitrie Gerota" şi apare trimestrial, intr-un tiraj de 1.000 de exemplare. Medicii pot găsi in sumar subiecte de actualitate medicală, studii clinice, prezentări de cazuri, lucrări susţinute la congrese de specialitate. Cel mai recent număr al revistei (3/2007) reprezintă o ediţie aniversară dedicată Simpozionului Naţional "Prof. dr Dimitrie Gerota". "In paginile revistei sunt publicate articole ale medicilor din ţară, publicaţia contribuind la educarea medicală continuă", a precizat dr Constantin Chira.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă medicală