x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Info 22 noiembrie 2007

Info 22 noiembrie 2007

22 Noi 2007   •   00:00

Mamele care doresc să piardă după naştere kilogramele suplimentare din perioada sarcinii trebuie să doarmă mai mult, afirmă Erica Gunderson, de la Harvard Medical School din Boston

SARCINĂ. Mamele care doresc să piardă după naştere kilogramele suplimentare din perioada sarcinii trebuie să doarmă mai mult, afirmă Erica Gunderson, de la Harvard Medical School din Boston. Conform acesteia, somnul este la fel de important pentru femeile care doresc să piardă rapid in greutate după naştere, ca şi o dietă sănătoasă şi exerciţiile fizice regulate.

OBEZITATE. Copiii proveniţi din mame supraponderale sau obeze intămpină un risc crescut de moarte imediat după naştere, in special in cazul naşterilor premature, conform unui raport publicat in revista Obstetrics & Gynecology. Dr Ellen A. Nohr, de la Universitatea Aarhus, Danemarca, a coordonat un studiu privind legătura dintre obezitatea femeilor insărcinate şi mortalitatea infantilă. Astfel, mortalitatea copiilor născuţi prematur din mame supraponderale este de trei ori mai mare decăt in cazul celor născuţi din mame cu greutatea normală. In cazul mamelor obeze, mortalitatea infantilă este de pănă la şase ori mai mare.

STATISTICĂ. Un studiu realizat de experţi de la Centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor şi de cercetători britanici de la Britain’s University din Liverpool evidenţiază o creştere a numărului femeilor sub 45 de ani care incetează din viaţă din cauza unor probleme cardiace, provocate in special de obezitate şi lipsa activităţilor fizice.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă