x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

07 Apr 2006   •   00:00
DONATII. Fondurile stranse la Gala UNICEF, desfasurata ieri, vor fi donate pentru sustinerea unor proiecte in domeniul asistentei prenatale si prevenirii unor boli la nou-nascuti. Programele vor fi implementate prin Fundatia Copii Sanatosi - Copiii conteaza pe noi, care va achizitiona incubatoare, aparatura de monitorizare si aparatura de ventilatie mecanica destinate sectiei de terapie intensiva neonatala din cadrul Spitalului Clinic Filantropia din Bucuresti. Fundatia Copii Sanatosi a decis sa actioneze pentru a scurta suferinta micutilor, dar si a familiilor lor, a declarat presedintele fundatiei, Ioana Popescu Tariceanu.

GRIPA AVIARA. O echipa de cercetatori americani si japonezi a explicat in revista Nature de ce virusul H5N1 afecteaza cu greu celulele umane. Celulele tintite de virusul gripei aviare se afla in profunzimea sistemului nostru respirator si sunt echipate cu receptori care actioneaza ca niste lacate. Virusul H5N1 nu are cheile acestor lacate, adica nu poseda receptori compatibili cu cei umani.

CANCER DE SAN. Vitamina D reduce riscul de a dezvolta cancer de san, arata doua studii recente. Autorii sustin ca aportul zilnic recomandat de vitamina D scade cu 50% riscurile cancerului de san. Chiar si cantitati mai mici permit prevenirea acestei boli cu 10%.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă