x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

06 Apr 2006   •   00:00
AVERTISMENT. Marile companii din industria alimentara nu iau suficiente masuri pentru a reduce nivelul de zahar, sare si grasimi, responsabile de obezitate si afectiuni cardiovasculare, diabet, cancer, a aratat un raport publicat de City University din Londra. Institutia a studiat produse provenind de la primele zece intreprinderi agroalimentare din lume, primii zece distribuitori, trei lanturi fast-food si doua societati de alimentatie colectiva.

HIV/SIDA. In cadrul Programului national de educatie pentru sanatate, specialistii Directiei de Sanatate Publica Bucuresti au inceput o serie de actiuni de informare si educare a elevilor, inclusiv din clasele a Vll-a si a Vlll-a, precum si a gravidelor in privinta HIV/ SIDA. Programul se va desfasura in 104 licee si scoli profesionale, 200 de scoli generale, 20 de cabinete medicale studentesti si 128 de cabinete stomatologice scolare.

SMURD. Serviciul public de urgenta SMURD a inceput o campanie de atragere a cotei de 2% din impozitul pe venit platit de contribuabilii din Romania, in scopul dotarii si dezvoltarii unitatilor medicale ale acestei structuri. Orice persoana fizica din Romania, care a obtinut venituri din salarii sau asimilate salariilor, va putea opta, la depunerea declaratiilor fiscale, pentru ca o cota de 2% din impozitul anual datorat sa fie directionata spre serviciul SMURD, a declarat coordonatorul SMURD Targu-Mures, dr. Raed Arafat.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă