x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

01 Apr 2006   •   00:00
SONDAJ. O treime dintre americani resping sexul intre persoane necasatorite, iar 50% dintre ei dezaproba homosexualitatea si avortul, arata un sondaj privind perceptia morala asupra comportamentelor. Pentru 88,37% dintre subiectii intervievati, adulterul este cel mai imoral comportament, in timp ce "mancatul excesiv" este comportamentul cel mai putin imoral (32,37%).

VACCINARI. Extinderea vaccinarii sistematice a copiilor contra bolilor infectioase a contribuit la scaderea semnificativa a morbiditatii si mortalitatii infantile, a aratat dr. Rodica Serban, la cea de-a doua Conferinta a Asociatiei Medicilor de Familie din Bucuresti. Datorita vaccinarilor, in lume sunt salvate anual 3 milioane de vieti. Vaccinarea sistematica a copiilor contra infectiilor invazive anti-Haemophilus b (Hib) a condus la disparitia meningitei cu Hib la copilul mic.

ATEROSCLEROZA. Aproximativ 80% dintre romanii peste 50 de ani sufera de ateroscleroza, afirma academician prof. dr. Constantin Popa, directorul Institutului de Boli Cerebrovasculare. Potrivit acestuia, 25% dintre cei cu accident vascular ischemic mor, iar restul ramane cu sechele.

DECLARATII. Din 3 aprilie, in Policlinica Vitan, Calea Dudesti nr. 104-122 din sectorul 3, se va deschide un nou centru de primire a declaratiilor pentru angajatorii persoane fizice si juridice. In acelati timp se modifica si repartizarea depunerii declaratiilor pe sectoare. Astfel, decalaratiile de la sect. 1 si 2 se depun la sediul Lascar, pentru sect. 3 si 4 la sediul Vitan, pentru sect. 5 si 6 la sediul Gorjului. Angajatorii au la dispozitie si sistemul de raportare online, pe site-ul www.casmb.ro.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă