x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

31 Mar 2006   •   00:00
CIOCOLATA. Persoanele cu depresii cronice sau cele foarte stresate nu trebuie sa consume ciocolata in exces, pentru ca aceasta contribuie la adancirea proastei dispozitii, potrivit unui studiu publicat in Journal of Affective Disorders. Descoperirea contrazice miturile conform carora ciocolata este un foarte bun antidepresiv. Desi se crede ca pofta de ciocolata vine dintr-o carenta de serotonina, studiul nu a gasit dovezi in acest sens. "Ar trebui sa mancam un camion de ciocolata pentru ca efectele ei sa fie echivalente cu un antidepresiv", a precizat autorul studiului.

TUMOARE-GIGANT. Unei femei din Suceava (46 de ani) i-a fost extirpata o tumoare-gigant in greutate de 30 de kilograme. Interventia chirurgicala, care a durat o ora si jumatate, a fost realizata de o echipa de chirurgi de la Spitalul Judetean de Urgenta Suceava. Tumoarea ocupa intreg abdomenul femeii, determinand compresia asupra organelor interne, dar si asupra vaselor de sange mari. Examenul anatomo-patologic va evidentia natura tumorii.

CAMPANIA "CONTROLUL GREUTATII". Intre 3 aprilie si 25 mai, intr-un important lant de farmacii din Bucuresti, Timisoara, Arad, Brasov, Pitesti, Ploiesti, Alba-Iulia, Galati si Giurgiu se deruleaza campania "Controlul greutatii", ce face parte din programul "Confident". In aceasta perioada, medici specialisti in nutritie acorda consultanta direct in farmacii. La ora actuala, numarul celor in pericol de a deveni obezi este in crestere. Aproape jumatate din populatia tarii este supraponderala.

SOMN. Un sondaj realizat de National Sleep Foundation (SUA) a relevat ca majoritatea adolescentilor americani sufera de o grava lipsa de somn, motiv pentru care adorm frecvent in timpul cursurilor. Doar 20,37% dintre americanii cu varste de 11-17 ani dorm noua ore pe zi, timpul recomandat de odihna in cursul saptamanii, cand merg la scoala sau la liceu. Peste 45% dintre ei dorm mai putin de opt ore.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă