x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

30 Mar 2006   •   00:00
CERCETARE. In cel mult cinci ani va fi disponibila o pilula contraceptiva care va reduce la minimum riscul aparitiei cancerului la san. Pilula, care va contine compusi antiprogesteron, va functiona pe principiul intreruperii totale a ciclului menstrual. In plus, ea ar putea reduce riscul aparitiei bolilor de inima.

CASMB. Din aprilie, casele de asigurari de sanatate judetene si cea a municipiului Bucuresti incep noile contractari de servicii medicale din sistemul sanitar. Pentru acest an, institutia are aprobate cheltuieli in valoare de 9,01 miliarde de lei noi, fata de 7,62 miliarde de lei in 2005.

HORMON. Fobia sociala si frica de paianjeni pot fi atenuate cu ajutorul cortizolului, hormon secretat de organism in conditii de stres, arata studiul cercetatorilor de la Universitatea din Zürich. Experimentul, condus de prof. Dominique de Quervain, a aratat ca persoanelor suferinde de fobie sociala si celor care se tem de paianjeni si carora li s-a administrat cortizol inainte sa iasa in public starea de anxietate s-a diminuat semnificativ, fata de persoanele care au primit doar un surogat al substantei.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă