x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

25 Mar 2006   •   00:00

25 martie 2006

TBC. "Numarul cazurilor noi de tuberculoza in Romania a crescut zguduitor dupa 1990. In mod alarmant, intre 2000 si 2004 s-au inregistrat 145.601 cazuri de tuberculoza", a declarat Tom Dougherty, director executiv al organizatiei Doctors Of The World (SUA). Anul trecut, 30.336 de romani au fost tratati de tuberculoza. La nivel mondial, in ceea ce priveste numarul cazurilor de tuberculoza, Romania ocupa locul 41.

STUDIU. Barbatii care fumeaza au cu 40% mai mult posibilitatea sa sufere de impotenta, spre deosebire de cei care nu fumeaza, arata un nou studiu. Riscul de a suferi scaderi ale performantelor sexuale este cu atat mai mare cu cat numarul de tigari fumate pe zi este mai mare. Doctorul Christopher Millett, de la College London, care a lucrat la acest studiu, a precizat insa ca si cei care fumeaza mai putin de 20 de tigari pe zi suporta riscul crescut de disfunctii erectile. "Nu numai barbatii in varsta sufera de aceasta problema, si cei tineri sunt afectati", a adaugat Millett.

RUJEOLA. In doua localitati din judetul Mures au aparut noua cazuri suspecte de rujeola. Copiii suspecti de rujeola nu erau vaccinati. Seful Directiei de Sanatate Publica Mures, Silviu Morariu, a precizat ca autoritatile locale vor lua masuri pentru ca toti copiii din cele doua localitati sa fie vaccinati de urgenta impotriva rujeolei, indiferent daca au sau nu certificate de nastere.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă