x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

24 Mar 2006   •   00:00

24 martie 2006

AFECTIUNI. Romanii sunt afectati cel mai des, din punct de vedere al gravitatii, de boli cardiovasculare (hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica), afectiuni pulmonare (tuberculoza si bronhopneumopatie cronica obstructiva), boli digestive, cancer, dar si hepatite, a declarat prof. dr. Ion Bruckner, presedintele Societatii Romane de Medicina Interna. El a atras atentia asupra infectiilor hepatitice cu virus B si C, care reprezinta o amenintare.

CARDIACI. La Iasi, peste 150 de persoane cu afectiuni cardiace au ajuns la spital din cauza fluctuatiilor de temperatura intr-o singura zi. "Principalele afectiuni din cauza carora pacientii cardiaci ajung in spital sunt insuficientele cardiace, crizele hipertensive si chiar infarctul", a subliniat dr. Diana Cimpoesu, medicul coordonator al Unitatii de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Universitar "Sfantul Spiridon" din Iasi.

SPITALE. Contractul-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in sistemul de asigurari sociale de sanatate, incheiat anul trecut intre casele de asigurari si unitatile medicale, a fost prelungit pana la sfarsitul anului. Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate vor adopta in perioada urmatoare o serie de ordine comune pentru modificarea procedurii de stabilire a tarifului de decontare a prestatiilor medicale in spitale.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă