x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

22 Mar 2006   •   00:00
CAMPANIE. Pana la sfarsitul saptamanii, bucurestenii pot beneficia de consultatii dermato-cosmetice gratuite la Centrul Sanatatii Pielii Vichy, situat in Parcul Unirii. De luni pana duminica, intre orele 12:00 si 20:00, medici dermatologi, membri ai Societatii Romane de Dermatologie, efectueaza teste si diagnostice profesioniste pentru sanatatea pielii si parului. Pacientii vor fi informati in legatura cu metodele eficiente de ingrijire, tipuri de piele sau protectie antisolara. Actiunea face parte din campania "Saptamanile sanatatii pielii".

HIV. O echipa de oameni de stiinta de la Universitatea din Ohio a descoperit doua proteine care ajuta, in mod normal, la repararea celulelor ADN si care se pare ca pot distruge ADN-ul produs de virusul HIV, dupa ce acesta se integreaza in celulele umane. "Descoperirea noastra poate sa se transforme intr-un nou tip de medicament, unul in care sa fie implicate mecanismele de aparare ale corpului gazda", a precizat cercetatorul Richard Fishel.

VACCIN. Specialistii estimeaza ca in trei-patru ani va fi disponibila obtinerea unui vaccin antinicotinic, care va consta in introducerea in organism a unei cantitati mici de nicotina modificata. Vaccinul ii va ajuta pe fumatori sa renunte mai usor si mai repede la acest viciu, dar si pe fostii fumatori sa nu mai reia fumatul. Mai mult, vaccinarea poate avea implicatii si pentru femeile insarcinate, prin blocarea efectelor nicotinei asupra fatului.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă