x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

20 Mar 2006   •   00:00

20 martie 2006

DECES. Prof. dr. Liviu Cocora, vicepresedinte al Colegiului Medicilor din Romania si decan al Facultatii de Medicina din Sibiu, a incetat din viata, in noaptea de joi spre vineri, la Spitalul Judetean Cluj. Liviu Cocora a fost medic legist-sef al Serviciului Medico-Legal Sibiu si director general al Spitalului Judetean Sibiu in perioada 1984-1997.

VACCIN. Expertii Institutului Cantacuzino din Bucuresti ar putea colabora cu producatorul ungar al vaccinului impotriva virusului H5N1. Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, a declarat ca a existat o discutie la nivelul celor doua guverne legata de achizitionarea vaccinului de catre Romania. Vaccinul unguresc prezentat saptamana trecuta de premierul Ferenc Gyurcsany nu este eficient decat in cazul actualei forme de H5N1.

OBEZITATE. Aproape jumatate din populatia Romaniei este supraponderala si aproape un sfert prezinta obezitate. La unele dintre aceste persoane, obezitatea se asociaza cu boli cronice care pun in pericol viata. Obezitatea a depasit ca frecventa bolile legate de fumat, a declarat prof. dr. Nicolae Iordache, de la Clinica de Chirurgie a Spitalului Clinic "Sf. Ioan".

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă