x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

13 Mar 2006   •   00:00
POJAR. Numarul deceselor cauzate de pojar s-a redus aproape la jumatate in intreaga lume. Conform datelor prezentate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si UNICEF, decesele au scazut de la 871.000 in 1999 la 454.000 in 2004. Cea mai mare scadere s-a inregistrat in Africa subsahariana, zona foarte afectata de pojar. Decesele sunt cu 60% mai putine aici in comparatie cu anul 1999, explicatia OMS fiind vaccinarea copiilor impotriva acestei boli. Din 1999 si pana in 2005, aproape 500 de milioane de copii au fost vaccinati la nivel mondial.

INAUGURARE. La Timisoara a fost inaugurat primul Centru de Excelenta pentru Chirurgia Malformatiilor Fetei din Europa Centrala si de Est. La noul centru isi desfasoara activitatea 15 cadre medicale, sub coordonarea prof. dr. Emil Urtila. Clinica dispune de noua saloane cu cate doua paturi, grupuri sanitare, televizor, telefon, frigider in fiecare camera, un oficiu dotat complet pentru prepararea hranei copiilor.

GRIPA AVIARA. OMS a anuntat crearea pana in vara acestui an a unui grup operativ pentru comabaterea gripei aviare. Rolul acestui grup este de a ajuta tarile sa-si testeze capacitatile in cazul unei epidemii de gripa aviara si sa aplice masurile necesare pentru incetinirea sau oprirea extinderii bolii. Grupul va fi format din o suta de experti, a declarat medicul Keiji Fukuda, coordonatorul programului de combatere a gripei din cadrul OMS.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă